De voordelen voor u op een rijtje...
Ben u zich aan het oriënteren op een nieuwe keuken en overweegt u een stoomoven aan te schaffen? Om een juiste beslissing te kunnen maken, is het goed de voordelen op een rij te zetten. Wij helpen u daar graag bij.
Eten stomen in plaats van koken in water is een gezond alternatief. En een stoomoven maakt deze manier van koken een stuk gemakkelijker. Maar wat is precies de meerwaarde van dit apparaat?
Handen vrij
Een belangrijke reden om te kiezen voor een stoomoven is het gemak in gebruik. Omdat water niet kan overkoken en aanbranden ook verleden tijd is, heb u uw handen vrij. Wanneer u eten stoomt met een stoommandje bent u alsnog in de weer met pannen op het fornuis en moet u deze ook in de gaten houden. Met een stoomoven kunt met gemak iets anders gaan doen, zoals de tafel dekken of het huis opruimen. Het apparaat geeft een signaal zodra het eten klaar is. Nog even geen tijd om aan tafel te gaan? Dan wordt de warmhoudstand ingeschakeld, zodat u eten warm blijft en niet verder door gaart.
Van rijst tot crème brûlée
Wanneer u besluit een stoomoven aan te schaffen, ontdekt u al gauw dat het apparaat veel meer kan dan het bereiden van vis, vlees en groenten. Zo kunt u er ook rijst, aardappelen, soep en eieren mee bereiden. En wat dacht u van chocolade smelten, deeg rijzen en eten ontdooien en verwarmen? U verwacht het misschien niet, maar ook een crème brûlée of chocoladecake komt heerlijk uit de stoomoven. Ja, hij kan veel, maar er kan ook heel veel in. Er passen namelijk zes stoomovenpannen tegelijkertijd in, verdeeld over drie lagen.
Zoutarm koken
U kunt als enthousiaste thuiskok de juiste verse ingrediënten kiezen, maar de bereiding is natuurlijk minstens zo belangrijk. Door uw eten te stomen blijven structuur, smaak en vitamines behouden. Uw maaltijd heeft hierdoor geen zout nodig. Behalve de pure smaak blijft ook de geur en kleur behouden. Na het stomen is uw broccoli nog steeds frisgroen en uw worteltjes helder oranje. Het oog wil ook wat! En niet in de laatste plaats: uw eten is gewoon lekkerder door het perfecte garingsproces.
Voor ieder type kok
Ben u net zo kritisch in de keuken als een chef in een restaurant? Dan biedt een Miele-stoomoven u de mogelijkheden waar u naar op zoek bent. U kunt namelijk temperaturen en bereidingstijden volledig zelf programmeren, precies zoals jij ’t het lekkerst vindt en tot de graad nauwkeurig. Bent u een gemakszoeker en laat u het werk liever over aan de stoomoven, dan zijn onze automatische programma’s een uitkomst. Selecteer het product dat u erin doet en de stoomoven weet precies hoelang en op welke temperatuur het bereid moet worden. U kunt zelfs aangeven hoe gaar u uw groente wilt hebben. En met het automatisch koken menu kunt u drie verschillende ingrediënten, zoals rijst, groenten en vis, tegelijkertijd bereiden. De stoomoven geeft dan precies aan wanneer u welk ingrediënt erin moet zetten. Zo hoeft u zelf nooit meer te timen dat alles op hetzelfde moment klaar is!
Geen kookluchtjes
Een andere fijne bijkomstigheid van de stoomoven is dat u dankzij het apparaat minder vaat hebt. Aangezien u volledige menu’s in de oven kunt bereiden, hebt u het fornuis vrijwel niet nodig. En doordat u nagenoeg geen olie of vet hoeft te gebruiken tijdens het koken, behoren vervelende kookluchtjes ook tot het verleden. Bovendien is de Miele-stoomoven gemakkelijk te reinigen. Er is geen vervelende kalkafzetting en de gladde binnenwanden kunt u eenvoudig schoonmaken met een vaatdoekje, zelfs als uw vlees hebt bereid.
reacties
Geef uw reactie
Reageren?